Wat u moet weten over de uitvaartzorg

« Terug Start

Uitvaartverzorging, een sereen en waardig afscheid

Gepost op

Als mensen geconfronteerd worden met het verlies van iemand uit de naaste omgeving lijkt het wel of de hele wereld even stil staat. De nabestaanden blijven over met een immens verdriet, met pijn en met een groot gemis. Groot is dan ook de nood aan iemand die ervoor zorgt dat de praktische regelingen en de organisatie van de uitvaart perfect en volledig naar de wensen van de overledene dierbare verloopt. Van het ophalen van het lichaam tot aan het overbrengen naar de laatste rustplaats neemt de uitvaartverzorging alles van u over.

Een uitvaart met respect voor uw wensen

Er bestaat geen vastgelegd protocol voor een uitvaart. Het zijn de overledene zelf en de nabestaanden die beslissen hoe dit zal verlopen en wat belangrijk is. In sommige gevallen heeft de overleden zelf bij leven al aangegeven hoe hij of zij de uitvaart ziet en misschien (deels) al zelf uitgewerkt. Hier is het belangrijk beroep te doen op een uitvaartverzorging die deze wensen tot in de kleinste details realiseert.
In andere situaties, zeker als het over een plots en onverwacht overlijden gaat, komt u als omgeving voor veel vragen te staan. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kunt u op een serene en waardige manier van uw dierbare afscheid nemen? Het zijn nog maar enkele van de aspecten waarmee u geconfronteerd wordt. U kunt hiervoor steeds rekenen op professioneel advies en een nauwe begeleiding in moeilijke tijden. De medewerkers zullen u alle mogelijkheden aanbieden en u kiest er die uit die voor u goed aanvoelen.
Ook voor alle officiële verplichtingen die bij een overlijden komen kijken, kunt u steeds rekenen op de hulp van de medewerkers van het uitvaartcentrum. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het aangeven van het overlijden en het verwittigen van diverse instanties. U staat er nooit alleen voor en kunt steeds rekenen op professionaliteit, sereniteit en respect voor u en de overledene.

Blijvende herinnering

Een mooie laatste rustplaats is voor veel nabestaanden de ideale manier om blijvend de dierbare overledene te kunnen herdenken. Het is vaak een plaats waar rust en troost gezocht wordt, waar dankbaar herinneringen worden opgehaald en waar contact met de dierbare wordt gelegd. Ook hier zijn de mogelijkheden heel uiteenlopend en volledig naar eigen wens in te vullen. Kiest u voor een uitstrooiing van de as, voor een bijzetting van de urne of voor een mooi graf, het is helemaal aan u om hierover te beslissen. U kunt ook kiezen voor een persoonlijke toets door het plaatsen van een mooie foto op de rustplaats, door het plaatsen van een mooi beeld met betekenis of door voor een heel persoonlijke tekst te kiezen.


Delen