Wat u moet weten over de uitvaartzorg

« Terug Start

Uw uitvaartcentrum voor een sereen en waardig afscheid

Gepost op

Uw zorgen zo veel mogelijk uit handen nemen na het overlijden van een dierbare naaste, daar zorgt uw uitvaartcentrum voor. In een moeilijke periode waarin voor u pijn, verdriet en gemis centraal staan, is het moeilijk u ook nog te bekommeren om de praktische regelingen die moeten getroffen worden. U kunt dan ook vanaf het moment van het overlijden tot na de uitvaart beroep doen op professionele uitvaartverzorgers.

Na het overlijden
Als de wereld even stil staat na het vernemen van het overlijden, is er veel dat moet geregeld worden. Het lichaam moet overgebracht worden, naasten moeten de kans krijgen om een laatste groet te brengen en de uitvaart moet uitgewerkt worden. Door uw wensen, of die van de overledene, kenbaar te maken aan de uitvaartverzorgers kunnen zij aan de slag. Zijn er wettelijke formaliteiten die moeten vervuld worden, dan kunnen de uitvaartverzorgers ook dit van u overnemen. U kunt hierbij denken aan aangiftes die moeten gebeuren, attesten die moeten aangevraagd worden en dergelijke meer.

De uitvaart
Een laatste moment samen met de overledene, dat moet een ingetogen moment van afscheid nemen en eerbetoon brengen worden. Ook hier gaan de uitvaartverzorgers aan het werk met uw wensen en die van de overledene. De dienst wordt uitgewerkt, de begrafenis of crematie wordt geregeld en de mogelijkheid tot samenzijn na de uitvaart wordt u aangeboden. De beslissingen liggen helemaal bij u, de mensen van het uitvaartcentrum, bijvoorbeeld Uitvaartverzorging J AE de Boer, zullen uw beslissingen uitvoeren. U kiest helemaal zelf hoe een laatste eerbetoon er uit moet zien.

Na de uitvaart
Afscheid nemen van een dierbare is een proces dat niet stopt na de uitvaart, dat weten uitvaartverzorgers als geen ander. En plekje waar u altijd heen kan om nog even samen te zijn met uw dierbare, om troost te vinden en om stil te staan bij de mooie herinneringen, dat is zo belangrijk voor de verwerking. Een mooie grafsteen, een plaatsing van de urn of een uitstrooiing geven u de kans om een laatste rustplaats te kiezen. Een rustplaats die ook voor u een plaats van rust zal betekenen. De mogelijkheden hierin worden u allemaal aangeboden, aan u om er diegene uit te kiezen die het beste aanvoelt.

Een waardig afscheid in alle sereniteit
Waar niet iedereen van op de hoogte is, is dat u zelf bij leven ook al een groot stuk van uw eigen uitvaart kunt vastleggen. Op die manier neemt u al een heel aantal zorgen weg bij uw nabestaanden en kunnen ook zij in alle rust rouwen en afscheid nemen. Professionele uitvaartverzorgers kunnen u hierbij helpen.


Delen